top of page
LogoWit.png

Ontdek
Peru

Peru is het land van de Inca’s. Met zijn prachtige kustlijnen, hoge gebergten en exotische regenwouden is het een land dat op iedereen zijn bucketlist moet staan. 

 

Het land is natuurlijk vooral bekend om zijn Inca ruïnes, waarvan de wereldberoemde verborgen stad Machu Picchu de bekendste is. 

U vindt hier ook leuke koloniale steden met gezellige straatjes, authentieke barokke kerken, lokale markten en zo veel meer.  

Ook qua natuur heeft Peru veel te bieden. Het land heeft indrukwekkende landschappen en natuurgebieden. U vindt hier onder meer het imposante Andesgebergte, het Titicaca meer, de Colca Canyon en de Ballestas eilanden.

De combinatie van Inca cultuur, prachtige natuur en vriendelijke bevolking maken van Peru een van de aantrekkelijkste reis- en vakantiebestemmingen in Zuid-Amerika.

Peru

Peru

Peru
Video zoeken...
Peru, the richest country in the world -  (Manifest 45' - EN UK)

Peru, the richest country in the world - (Manifest 45' - EN UK)

00:45
Video afspelen
Dream then travel... to Peru

Dream then travel... to Peru

01:07
Video afspelen

Het weer en klimaat

Schermafbeelding 2021-05-14 om 14.18.30.

Valuta en betaalmiddelen

De munteenheid van Peru is de "Nuevo Sol". Het is aangeraden om US dollars (of euro) (in contanten of reischeques) mee te brengen die u in de lokale valuta terplaatse kan veranderen als dat nodig is. Het is ook mogelijk om opnames te maken (in US $ of S /.) bij veel geldautomaten met VISA, Eurocard / Mastercard, American Express, Diners, Belgische bankkaart met Maestro-logo.

Voor opnames met Maestro moet in de meeste gevallen eerst u aan uw bank in België vragen om uw kaart te deblokkeren. Neem contact op met uw bank of commissionair om de wisselkoers te bepalen.

In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische bank- of creditcard , is het belangrijk om de kaarten onmiddellijk te blokkeren.

Hieronder vindt u een calculator die u een impressie geeft van de wisselkoers. Zet bovenaan de munteenheid op 'Euro' en onderaan op 'Peruvian Sol'. De waarde van het cijfer bovenaan zet u op '1'.

Reisverzekering

U wordt verzocht om te controleren of de condities van uw zorgverzekering de risico's voor uw bestemming en hoe om te reizen voldoende dekt. Wees ervan bewust dat deze verzekering vervalt na een periode van 3 maanden. Reisverzekering met volledige dekking op maat is onvermijdelijk (rechtsbijstand, medische zorg en repatriëring).

Indien u zelf geen vaste partner heeft voor uw reisverzekeringen kan u er via Montana een afsluiten. U kan ons hiervoor contacteren of neem gerust een kijkje op de desbetreffende pagina op onze website

Rijden met de wagen in Peru

Het is noodzakelijk om in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs.

Tours

Image by DAVIS VARGAS

Hoogtepunten van Peru

Ervaar Peru met deze 14 daagse rondreis. Aanpassingen op maat zijn mogelijk. 

Vanaf

€ Op aanvraag

Videos
Weer en Klimaat
Valuta en betaalmiddelen
Reisverzekering Canada
Wagen
Tours
bottom of page