top of page
LogoWit.png

Ontdek

Canada

Canada is een land met vele contrasten, van kosmopolitische steden tot uitgestrekte natuurgebieden, Canada heeft het allemaal.

Of u nu kiest voor het charmante (Franse) Oost-Canada of het prachtige (Engelse) West-Canada. U komt nooit bedrogen uit. 

In West-Canada kan u een bezoek brengen aan de prachtige Rocky Mountains met hun majestueuze bergen, blauwe meren, krachtige watervallen en een overvloed aan wildlife. Bezoek onder meer de parken van Jasper, Banff en Wells Gray en vergeet ook het idyllische Vancouver Island niet. 

In het Oosten van Canada kan u onder meer een bezoek brengen aan grote steden zoals Ottawa, Toronto, Montréal en Québec City. Ook de adembenemende Niagara Falls moeten in ieders planning staan. Naast de grote steden kan u een bezoek brengen aan authentieke en charmante kleine vissersdorpjes of de  lange, ongerepte kusten.

Canada heeft voor elke toerist iets te bieden. 

Canada

Canada

Canada
Video zoeken...
2021-Editorial-Road Tripping in Canada

2021-Editorial-Road Tripping in Canada

00:30
Video afspelen
2021-Editorial-Legendary Canada

2021-Editorial-Legendary Canada

00:30
Video afspelen
2021-Editorial-UNESCO BIOSPHERE RESERVES OF CANADA

2021-Editorial-UNESCO BIOSPHERE RESERVES OF CANADA

00:31
Video afspelen

Het weer en klimaat

Klimaat West-Canada

Schermafbeelding 2021-05-14 om 14.26.55.

Klimaat Oost-Canada

Schermafbeelding 2021-05-14 om 14.29.15.

Klimaat Yukon

Schermafbeelding 2021-05-14 om 14.31.06.

Klimaat Noord-Canada

Schermafbeelding 2021-05-14 om 14.33.04.

Valuta en betaalmiddelen

Er zijn talloze ABM- of ATM-bankautomaten (de plaatselijke Bancontact) waar u geld kunt afhalen met uw kredietkaart of met uw Belgische bankkaart, indien deze voorzien is van de functie Maestro of Cirrus (raadpleeg uw bank).

Het gebruik van Visa, Master Card en American Express is ruim verspreid. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 70 344 344).

 

De munteenheid in Canada is de Canadese dollar (CAD). Gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te consulteren.

Hieronder vindt u een calculator die u een impressie geeft van de wisselkoers. Zet bovenaan de munteenheid op 'Euro' en onderaan op 'Canadian Dollar'. De waarde van het cijfer bovenaan zet u op '1'.

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

Indien u zelf geen vaste partner heeft voor uw reisverzekeringen kan u er via Montana een afsluiten. U kan ons hiervoor contacteren of neem gerust een kijkje op de desbetreffende pagina op onze website

Rijden met de wagen in Canada

Houders van een nationaal Belgisch rijbewijs kunnen hiermee in Canada rijden op voorwaarde dat zij tevens in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs. De reglementering inzake rijbewijzen hangt af van de provinciale overheden. Het is daarom aan te raden deze verschillende reglementeringen te verifiëren via de webstek http://www.servicecanada.gc.ca/eng/subjects/cards/drivers_licence.shtml(externe link).

Tours

Image by Sergey Pesterev

Vancouver Island explorer

Deze tour toont u de stad Vancouver en het prachtige Vancouver Island. De ideale combinatie van de stedelijke sfeer en de adembenemende natuur.

Duur tour: 12 dagen / 11 nachten

Start: Vancouver

Einde: Vancouver

Vanaf

€ Op aanvraag

Image by Lance Anderson

Skireis Canada

Whistler heeft het allemaal: boulevards van pistes, ongeziene sneeuwkwaliteit, een onvergetelijk uitzicht op de bergen, de Canadese gastvrijheid en typische charme. Tal van neven winter-activiteiten - zoals Heliski, Catski, hondensleetochten, snowscooteren, langlaufen, ijsvissen, raketwandelingen, enz.

Duur tour: 8 dagen / 7 nachten

Start: Whistler

Einde: Whistler

Vanaf

€ Op aanvraag

Image by Isabella Jusková

Pracht van West Canada

Dit is een zeer uitgebreide tour van 3 weken waarin we u zoveel mogelijk van de pracht en praal van West Canada aanreiken zonder dat u een gehaast gevoel ervaart. 

Duur tour: 21 dagen / 20 nachten

Start: Vancouver

Einde: Vancouver

Vanaf

€ Op aanvraag

Image by Georg Eiermann

De westkust vanuit de lucht

Het watervliegtuig maakt deel uit van het Canadese landschap. Veelzijdig, comfortabel, en een unieke manier om het Canadees landschap te ontdekken en te waarderen.

Hier in deze tour wordt geen gebruik gemaakt van een huurwagen maar je vliegt van locatie naar locatie. 

Duur tour: 10 dagen / 9 nachten

Start: Vancouver

Einde: Vancouver

Vanaf

€ Op aanvraag

Image by Andy Holmes

De flair van Oost Canada

Oost-Canada bevat prachtige steden zoals: Toronto, Ottawa, Montréal en Québec. Deze tour is een aanrader voor iedereen die van cultuur maar ook natuur houdt. 

Duur tour: 17 dagen / 16 nachten

Start: Vancouver

Einde: Calgary

Vanaf

€ Op aanvraag

Videos
Weer en Klimaat
Valuta en betaalmiddelen
Reisverzekering Canada
Wagen
Tours
bottom of page