top of page
LogoWit.png

Ontdek

Costa Rica

Costa Rica is een prachtig land gelegen in Midden-Amerika. Het is een strook land die de Stille Oceaan van de Atlantische Oceaan scheidt.

 

Costa Rica is met zijn democratisch bewind één van de meest stabiele regeringen in Latijns-Amerika. De tropische bossen herbergen een rijkdom aan ongeziene flora en fauna, waaronder meer dan  1000 soorten orchideeën, ongeveer 850 soorten vogels, 205 soorten zoogdieren, 300.000 verschillende soorten insecten, 376 soorten reptielen en amfibieën en zo veel meer. Corcovado, in het zuidelijke deel van het land, werd door National Geographic ooit uitgeroepen tot de meest biologische plek op aarde.

Zo'n 25% van het Costaricaans grondgebied is beschermd. U vindt er talloze nationale parken en reserves.

Regenwoud, nevelwoud, prachtige stranden, 112 vulkanen (actieve en slapende), schildpad-broedplaatsen en zo veel meer. Dit land heeft tonnen van onontgonnen geschiedenis en kunst voor u om te ontdekken.

 

Verder geniet Costa Rica tegenwoordig een ongeschonden reputatie voor haar aanpak betreffende ethisch ecotoerisme, glimlachende mensen en niet-militaristische autoriteiten.

En laten we niet vergeten dat dit het land is van de exotische vrucht der koningen, de ananas, en van 's werelds meest energieke ochtenddrank: koffie!

Costa Rica wil zijn schatten met u delen!

Costa Rica

Costa Rica

Costa Rica
Video zoeken...
Costa Rica- Back to the Pura Vida

Costa Rica- Back to the Pura Vida

01:04
Video afspelen
Explore the Happiness of Relaxation

Explore the Happiness of Relaxation

01:03
Video afspelen
Explore the Happiness of Adventure

Explore the Happiness of Adventure

01:26
Video afspelen

Het weer en klimaat

Schermafbeelding 2021-05-14 om 14.50.16.

Valuta en betaalmiddelen

Houd er rekening mee dat bij afreis luchthavenbelasting betaald dient te worden. De munteenheid in Costa Rica is de Colon, gelieve voor de wisselkoersen uw bank of wisselagent te raadplegen. Hoewel u bij de meeste banken euro's kunt wisselen, is het handiger al met Amerikaanse dollars aan te komen omdat deze in alle nationale banken aanvaard/gewisseld worden. De wisselkoers euro/colon is meestal voordeliger bij de Banco Nacional. 

 

Kredietkaarten en dollars worden veelal geaccepteerd bij bedrijven, hotels, supermarkten en winkels. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 70 344 344).

Hieronder vindt u een calculator die u een impressie geeft van de wisselkoers. Zet bovenaan de munteenheid op 'Euro' en onderaan op 'Colon'. De waarde van het cijfer bovenaan zet u op '1'.

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

Indien u zelf geen vaste partner heeft voor uw reisverzekeringen kan u er via Montana een afsluiten. U kan ons hiervoor contacteren of neem gerust een kijkje op de desbetreffende pagina op onze website

Rijden met de wagen in Costa Rica

Als toerist kunt u een auto huren en met een geldig Belgisch rijbewijs maximum 90 dagen rijden. Costa Rica erkent geen internationale rijbewijzen.

Tours

Image by Cosmic Timetraveler

Costa Rica Classic

Ervaar Costa Rica met deze 12 daagse rondreis. Aanpassingen op maat zijn mogelijk. 

Vanaf

€ Op aanvraag

Videos
Weer en Klimaat
Valuta en betaalmiddelen
Reisverzekering Canada
Wagen
Tours
bottom of page