top of page
LogoWit.png

Ontdek

Mexico

Mexico biedt een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden en de mogelijkheid om voor vrijwel elke reiziger een fantastische vakantie te beleven. Het heeft een enorme variatie aan natuur, cultuur, geschiedenis en etnische groepen.

Het landschap van Mexico is enorm gevarieerd. Je vindt hier zowel met sneeuw bedekte vulkanen, woestijnen als tropisch oerwoud en prachtige stranden. 

 

De Mexicaanse kust biedt een waaier aan watersportmogelijkheden. Zwemmen, zeilen, snorkelen of duiken. In Mexico kan het allemaal.

Naast prachtige landschappen en stranden zijn er in dit land heel veel historische bezienswaardigheden. Ontdek de rijke geschiedenis die teruggaat tot het Maya tijdperk en bezoek honderden archeologische vindplaatsen, tempels en ruïnes van Maya’s, Zapoteken en Azteken.

 

Het indiaanse verleden is er nog springlevend en de mengeling van oude Spaanse en indiaanse invloeden geeft Mexico zijn speciale karakter. Uiteraard mogen de koloniale steden met hun kleurrijke markten niet vergeten worden.

Mexico

Mexico

Mexico
Video zoeken...
Sun & Beach

Sun & Beach

00:37
Video afspelen
Gastronomy

Gastronomy

00:37
Video afspelen
Generic

Generic

00:37
Video afspelen

Het weer en klimaat

Klimaat Yucatan

Schermafbeelding 2021-05-07 om 11.53.51.

Klimaat Baja California

Schermafbeelding 2021-05-07 om 11.55.46.

Klimaat Centraal Mexico

Schermafbeelding 2021-05-07 om 11.58.20.

Klimaat Noord Mexico

Schermafbeelding 2021-05-07 om 12.00.58.

Klimaat Zuid Mexico

Schermafbeelding 2021-05-07 om 12.02.08.

Valuta en betaalmiddelen

De voornaamste kredietkaarten (Visa, American Express, Maestro, vóór uw vertrek echter te deblokkeren) worden aanvaard in de toeristische gebieden en in de grote steden. De munt is de Mexicaanse peso (MXN).

Hieronder vindt u een calculator die u een impressie geeft van de wisselkoers. Zet bovenaan de munteenheid op 'Euro' en onderaan op 'Mexican Peso'. De waarde van het cijfer bovenaan zet u op '1'.

Reisverzekering

Een reisverzekering die de medische repatriëring en de medische zorgen dekt wordt ten zeerste aangeraden. De toeristen die zich in het binnenland met de wagen verplaatsen dienen eveneens een juridische bijstandsverzekering bij zich te hebben.

Indien u zelf geen vaste partner heeft voor uw reisverzekeringen kan u er via Montana een afsluiten. U kan ons hiervoor contacteren of neem gerust een kijkje op de desbetreffende pagina op onze website

Rijden met de wagen in Mexico

Het Belgische rijbewijs type B wordt aanvaard in Mexico voor een verblijf van minder dan 3 maanden.

Tours

Image by david carballar

Impressie van Mexico

Ervaar Mexico met deze 14 daagse rondreis. Aanpassingen op maat zijn mogelijk. 

Vanaf

€ Op aanvraag

Videos
Weer en Klimaat
Valuta en betaalmiddelen
Reisverzekering Canada
Wagen
Tours
bottom of page