top of page
LogoWit.png

Ontdek

Colombia

Colombia is terecht een topbestemming in Latijns-Amerika. Waar het vroeger geassocieerd werd met drugs en geweld is het vandaag de dag een economisch sterk land met aandacht voor toerisme. Colombia heeft een enorme diversiteit aan beziens-waardigheden. Je vindt hier prachtige natuur en een charmante 'couleur locale'.

 

De drie gebieden van de Andes verspreid over het ganse land zorgen voor de meest diverse landschappen. Van besneeuwde bergtoppen tot groene groene koffievalleien tot witte Caribische stranden.

 

Je vindt hier ook een onvergetelijke onderwaterfauna en flora. Maar buiten de overweldigende natuur is er nog zoveel meer te ontdekken in Colombia. Je ontdekt hier duizenden jaren oude Indiaanse culturen en archeologische parken, prachtige koloniale dorpen en steden.

Colombia

Colombia

Colombia
Video zoeken...
Coffee Experience

Coffee Experience

01:13
Video afspelen
Visit Colombia, the most welcoming place on earth _ Colombia.travel #TheMostWelcomingPlace

Visit Colombia, the most welcoming place on earth _ Colombia.travel #TheMostWelcomingPlace

01:30
Video afspelen

Het weer en klimaat

Schermafbeelding 2021-05-14 om 14.45.44.

Valuta en betaalmiddelen

De lokale munt is de Colombiaanse peso (COP). Alle betalingen gebeuren in COP. Banken wisselen geen geld; er bestaan wisselkantoren (casa de cambio) waar u dollars of euro's kan wisselen.

VISA, Mastercard, American Express, Diners en Maestro worden bijna overal aanvaard. Maestro/Bancontact kan gebruikt worden om geld af te halen aan de bankautomaten, maar u moet voor uw vertrek uw financiële instelling verzoeken zowel de Maestro-functie als uw internationale kredietkaarten te activeren voor gebruik in Colombia.

In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 70 344 344).

 

Hieronder vindt u een calculator die u een impressie geeft van de wisselkoers. Zet bovenaan de munteenheid op 'Euro' en onderaan op 'Colombiaanse peso'. De waarde van het cijfer bovenaan zet u op '1'.

Reisverzekering

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

Indien u zelf geen vaste partner heeft voor uw reisverzekeringen kan u er via Montana een afsluiten. U kan ons hiervoor contacteren of neem gerust een kijkje op de desbetreffende pagina op onze website

Rijden met de wagen in Colombia

Houders van een nationaal Belgisch rijbewijs kunnen hiermee in Colombia rijden op voorwaarde dat zij tevens in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs. 

Tours

Image by Fernanda Fierro

Magisch Colombia

Ervaar Colombia met deze 18 daagse rondreis. Aanpassingen op maat zijn mogelijk. 

Vanaf

€ Op aanvraag

Videos
Weer en Klimaat
Valuta en betaalmiddelen
Reisverzekering Canada
Wagen
Tours
bottom of page