top of page
LogoWit.png

Ontdek

Cuba

Cuba is een zonovergoten eiland dat werkelijk alle zintuigen prikkelt. Elke toerist wordt er onthaald op een rijke variatie aan exotische ritmes. Salsa en rumba zijn niet weg te denken uit het straatbeeld van dit idyllisch eiland. De sensuele en aanstekelijke ritmes van Cuba hebben wereldwijd al ontelbare muzikanten beïnvloed. Hun sigaren zijn wereldberoemd,hun cocktails om bij weg te dromen. Cuba voelt aan als het kloppende hart van wat het betekent om latino te zijn.

U vindt er een zeer rijk cultureel erfgoed, een adembenemende natuur maar ook de zo typische couleur locale. Dompel u onder in de sfeer van weleer ... gezellige typische bars, exotische zwoele nachten gevuld met muziek, dansen... rum! 

Cuba is met zijn mix van Spaanse en Afrikaanse roots het grootste en zeker het meest eigenzinnige en opwindendste eiland in het Caribisch gebied . Het draagt ook een zwaar koloniaal verleden met zich mee.  Cubanen zijn zeer trots op hun identiteit en hun eigenheid en ..terecht. Het embargo en de politieke situatie heeft er toe bijgedragen dat het land zijn authenticiteit heeft bewaard.

In Cuba beleef je een land dat nooit voorbij 1950 lijkt te gaan. We spreken hier niet alleen over de oude Amerikaanse auto's, maar ook de prachtige koloniale architectuur in Oud Havana. Het lijkt alsof de moderne toerist dit land 60 jaar aan zich voorbij heeft laten gaan. Dit maakt van Cuba een onmiskenbaar verleidelijke bestemming.

Montana wil zijn jarenlange ervaring en passie voor dit land met u delen. Contacteer ons zodat we u Cuba kunnen tonen...net iets anders...net iets puurder.

Cuba

Cuba

Cuba
Video zoeken...
yt1s.com - Destino Cuba_v720P

yt1s.com - Destino Cuba_v720P

02:39
Video afspelen
Respira Cayos - Destino Seguro

Respira Cayos - Destino Seguro

01:06
Video afspelen

Het weer en klimaat

Schermafbeelding 2021-05-14 om 14.54.14.

Valuta en betaalmiddelen

In Cuba bestaan er twee munten: de lokale munt CUP (Cubaanse peso's) en de sterke munt CUC (convertibele peso's). Zo goed als alle transacties door toeristen gebeuren in cash met convertibele Cubaanse Peso (CUC). Diens koers is gelinkt aan de USD en bedraagt thans: 1 CUC = 1 USD. De aanschaf van CUC kan in wisselkantoren, bankfilialen, en sommige andere plaatsen die hiertoe een vergunning hebben, zoals in hotels en luchthavens. De CUP-valuta wordt door Cubanen gebruikt voor lokale transacties zoals het kopen van fruit en groenten (1CUC = 24 CUP).

Opgelet: wie Amerikaanse dollars wil wisselen, dient hierop een commissie te betalen ten belope van 10%. Dit geldt niet voor het wisselen van andere deviezen (euro, Canadese dollar, Britse pond, Zwitserse frank). Het is dus sterk aanbevolen aan Europese reizigers euros met zich mee te brengen, temeer daar deze in sommige toeristische zones als rechtsreeks betaalmiddel worden aanvaard.

OPGELET : Cashautomaten zijn bijzonder zeldzaam en alle kredietkaarten uitgegeven door Amerikaanse maatschappijen of gelieerd aan een rekening bij een Amerikaanse bank (American Express, Citibank) worden niet aanvaard. In de meeste restaurants kan u niet per kaart betalen, maar enkel cash.

Het is aangeraden om een som EUR in cash mee te nemen, die gewisseld kan worden bij de CADECA kantoren die in alle steden te vinden zijn.

In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 70 344 344).

Wissel uw deviezen niet met een particulier die u in de plaats van CUC gewone niet wisselbare Cubaanse peso’s kan overhandigen, gelijk aan 1/24ste van een CUC en weinig gebruikt door buitenlandse bezoekers. Indien u enkele niet wisselbare Cubaanse pesos wenst aan te schaffen dient u zich te wenden tot een officieel wisselkantoor “CADECA”.

Hieronder vindt u een calculator die u een impressie geeft van de wisselkoers. Zet bovenaan de munteenheid op 'Euro' en onderaan op 'Cuba Convertible Peso'. De waarde van het cijfer bovenaan zet u op '1'.

Reisverzekering

Sinds 1 mei 2010 is de voorlegging van een medische reisverzekering bij aankomst in Cuba wettelijk verplicht.

Reisverzekeringen van Amerikaanse maatschappijen of van maatschappijen die de financiële afwikkeling van een verzekeringsdossier laten verlopen door een in de VS gevestigde vertegenwoordiging worden niet aanvaard.

Gelieve na te gaan of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor uw bestemming en uw manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze verzekering vervalt na een verblijf van 3 maanden. Een aangepaste reisverzekering met voldoende dekkingslimiet (reisbijstand, repatriëring, rechtsbijstand) is absoluut noodzakelijk.

Indien u zelf geen vaste partner heeft voor uw reisverzekeringen kan u er via Montana een afsluiten. U kan ons hiervoor contacteren of neem gerust een kijkje op de desbetreffende pagina op onze website

Rijden met de wagen in Cuba

Het Belgisch rijbewijs wordt aanvaard in ieder verhuuragentschap.

Tours

Image by Simon Berger

Authentiek West-Cuba

Een reis die u de hoogtepunten en authenticiteit van West Cuba toont.

Vanaf

€ Op aanvraag

Image by Toomas Tartes

Portret van Cuba

Een reis die u laat kennismaken mat het volledige eiland. Van West naar Oost in alle authenticiteit.

Vanaf

€ Op aanvraag

Image by Dorothea OLDANI

Cuba Ambiente Groepsreis

Neem deel aan een gegidste rondreis in groep en ontdek alles wat die charmante eiland te bieden heeft

Vanaf

€ Op aanvraag

Meer info
Videos
Weer en Klimaat
Valuta en betaalmiddelen
Reisverzekering Canada
Wagen
Tours
bottom of page