LogoWit.png

Portret van Cuba

Een Montana classic tour

  • Zorgeloos reizen - Wij voorzien alles 

  • U wordt 24/7 bijgestaan door onze Cubaanse partner

  • Montana is lid van het garantiefonds

Is deze voorbeeldreis niet 100% wat u wenst?

Dan doen wij voor u de nodige aanpassingen

 

Dag 1: Havana

Havana is één van de meest impressionante steden van Latijns-Amerika .  Het is een stad vol  contrasten die niemand onberoerd laat.   De mensen , de prachtige oldtimers, authentieke koloniale gebouwen die het straatbeeld in Oud Havana domineren.  Een bezoek aan Cuba zonder Havana is ondenkbaar.  

 

U wordt onmiddellijk ondergedompeld in het Cuba van weleer.  "Open your mind" en je voelt je thuis in Havana. De oude stad weerspiegelt perfect het koloniale verleden,  vele gebouwen zijn getuigen van de vergane glorie van de fifties.  Muziek, dans rum , sigaren vormen een rode draad in het dagelijkse leven in Havana.  

 

Het is een kleurenspektakel in een unieke stad.  En wanneer de avond valt, komt Havana pas echt tot leven.  De beroemde Malecon (zeeboulevard) waar vele inwoners van Havana samenkomen, om te genieten van een zeebries en vooral om samen  te zijn met hun vrienden en plezier te maken. 

 

Havana hoort terecht tot Unesco's werelderfgoed!  Culinair vind je momenteel in Havana vele "hidden treasures " waar Montana u graag meer info over geeft.   Wij tonen u graag het echte Havana met vele privé initiatieven, kunstprojecten, de echte Salsa en sonmuziek.

85221091.jpg

Parque Central

****(*)

Image by Augustin de Montesquiou
Image by Florian Wehde

 

Dag 2: Havana

Excursie Havana Colonial & Havana La Capital

’s Morgens wordt u aan uw hotel opgepikt voor een privé-tour met gids doorheen Oud Havana.  Deels gebeurt  dit te voet en cocotaxi.

 

Nadien is er een heerlijke Mojito in Hemingways Bodeguita del Medio voorzien en een lunch in goede paladar.

 

Nadien wordt u aan het restaurant opgewacht door een prachtige oldtimer – hij brengt u in een 2 -3 uur durende tocht doorheen Havana of the 1950’s!  ; Revolucion Square, the Cemetery Colon, Avenida de los Presidentes, Malecon, het legendarische hotel Nacional met zijn Maffia-verhalen en nadien verderzetting langsheen de bekende 5ta Avenida, de voormalige upper class residentiële wijk.

 

Enkele bezienswaardigheden tijdens deze tour : Capitolio – Cathedral – Plaza de Armas – Palacio de los Capitanes Generales – El Templete – Plaza Vieja - Revolucion Square - the Cemetery Colon - Avenida de los Presidentes – Malecon - 5ta Avenida, …

85221091.jpg

Parque Central

****(*)

 

Dag 3: Havana

Vandaag kies je zelf je activiteit in Havana. Er zijn diverse dingen te beleven in Havana, enkele voorstellen zijn: een wandeltocht door Oud-Havana. 

 

Oud Havana is een smeltkroes van monumentale bouwwerken uit de Spaans-koloniale tijd met oa. Plaza de Armas, Plaza de Cathedral, Obispo etc., met een koets kan u Oud-havana bekijken of met een oldtimer langs de Malecon en Vedado rijden. 

 

Je kan onderweg halte houden aan de beroemde sigarenfabriek Partagas,rumfabriek, enz.

85221091.jpg

Parque Central

****(*)

Image by Toomas Tartes
Image by Jennifer Chen

 

Dag 4: Vinales

De adembenemende vallei van Vinales is een populaire UNESCO site in de provincie Pinar del Rio.

 

Dit gebied is gekend om zijn kenmerkende kalksteenheuvels, eindeloze tabaksplantages en de traditionele Cubaanse cultuur.

 

De meerderheid van de inwoners woont in het kleine gelijknamige landbouwdorp (Pinar del Rio), dat ondanks zijn kleine omvang een aantal gevestigde toeristische faciliteiten heeft, zoals winkels, restaurants en hotels.

 

Het dorp heeft een mooie kleine kunstgalerie, een charmante kerk, een boerenmarkt op zaterdagochtend en dagelijkse culturele evenementen.

 

De Vallei van Vinales geeft een prachtige en authentieke indruk van landelijk Cuba.

 

Het is ook een ideale omgeving voor een scala aan buitenactiviteiten, waaronder: vogel-spotten, rotsklimmen, fietsen, wandelen, paardrijden, speleologie en zwemmen in natuurlijke bronnen.

161623263.jpg

Encanto Central

***

 

Dag 5: Las Terrazas

Las Terrazas ligt middenin bosrijke heuvels en is een door Unesco beschermd natuurreservaat.

 

In de jaren '70 was dat heel anders; het landschap was kaal door buitensporige houtkap. De regering startte een herbebossingsprogramma en bouwde een ecologisch hotel bovenop een heuvel bij het dorp. Een aanrader is een wandeling door het Sierra del Rosario natuurreservaat.

 

Dankzij het milde klimaat, de hoge vochtigheidsgraad en de regelmatige regenval staat dit gebied bekend als de ‘regenboog van Cuba’. Het is weelderig groen en tijdens je wandeling zie je varens, orchideeën, begonia’s en andere bloemen. 

 

Bezoek ook zeker de Soroa watervallen en neem er een verfrissende duik. De overnachting is voorzien in hotel La Moka in Las Terrazas.

161908378.jpg

Moka

***

Image by Jennifer Chen
Image by Daniel Seßler

 

Dag 6: Cienfuegos

Cienfuegos is een kleine stad in de gelijknamige Cubaanse provincie. Deze aantrekkelijke havenstad werd in 1819 door Franse kolonisten gesticht en de Franse invloed blijft zichtbaar in de lokale architectuur.

 

U vindt er een combinatie van art nouveau en art deco. De stad kijkt uit over een prachtige baai met prachtige koraalriffen en biedt zon en strand maar ook  tal van andere mogelijkheden zoals: duiken, zeilen en zelfs zwemmen met de dolfijnen.

 

U vindt hier ook verborgen grotten, watervallen, natuurlijke zwembaden en helende warmwaterbronnen.

 

Het historische stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt onderdak aan een indrukwekkend scala aan bezienswaardigheden, waaronder: het Casa del Fundador de kathedraal Nuestra Señora de la Purísima Concepción, het Tomás Terry Theater, het Ferrer-paleis en natuurlijk 'Palacio de Valle', het meest gekende gebouw in Cienfuegos waar u op het dakterras kan genieten van een heerlijke cocktail met uitzicht over de stad.

123371566.jpg

La Union

***(*)

Dag 7 - Dag 8: Trinidad

Trinidad ligt in de provincie Sancti Spiritus en ligt enerzijds aan de Caribische kust en anderzijds  wordt het omgeven door het impressionante  Sierra Escambray gebergte.  Trinidad wordt door velen gezien als één van Cuba's mooiste steden. 

 

Het heeft zijn authentiek koloniale karakter goed behouden.  Trinidad is een schilderachtige stad waar je urenlang kan slenteren in tal van kleine straatjes,  een cocktail drinken, eten in één van de zeer goede kleine restaurantjes. 

Plaza Mayor is het historisch plein waar je ook 's avonds op de beroemde trappen kan dansen en samen met de Cubanen tot in de late uurtjes kan genieten van de pure ambiance.

 De charmante oude binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaat uit een doolhof van smalle straatjes geplaveid met kasseien, pastelkleurige huizen en indrukwekkende gebouwen uit het koloniale tijdperk, zoals de Santísima Trinidad-kathedraal en Convento de San Francisco.

 

Bezoekers kunnen o.a. Palacio Brunet bezoeken met het indrukwekkende Museo Romantico of verdwalen in de mooie ambachtelijke straatmarkten, de adembenemende natuur van het Sierra de Escambray gebergte verkennen met o.a. de watervallen van Topes de Collantes.  Maak een excursie  naar de Iznaga toren (in volksmond 'de slaventoren'). Vergeet ook zeker de Canchanchara-bar niet met zijn heerlijke lokale honing-rum drankje.

175004556.jpg

Iberostar Trinidad

****(*)

Image by Daniel Seßler
camaguey-spread.jpg

Dag 9: Camaguey

Camaguey is een aantrekkelijke koloniale stad in centraal Cuba, het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

 

Deze  rustige stad staat bekend om zijn historisch centrum dat ook deel uitmaakt van het UNESCO werelderfgoed. Het is een doolhof van smalle geplaveide steegjes, verborgen Spaanse pleinen, barokke kerken en een eclectische mix van opmerkelijk goed bewaard gebleven Spaanse en Arabische architectuur.

 

Bezoekers kunnen ontspannen op het Coco-strand, eten in uitstekende restaurants, een show bijwonen van wereldklasse in het theater van Camaguey en proeven van het lokale leven op het populaire Carmen Square met felgekleurde huizen, historische gebouwen en een fantastisch levendige sfeer.

gran-hotel.jpg

Gran hotel

***

Dag 10 - Dag 11: Santiago de Cuba

Eigenlijk telt Cuba slechts één metropool nl. Havana, want de urbane nummer twee van het land Santiago de Cuba, is eerder een veredeld dorp, alhoewel het meer dan 350.000 inwoners telt. 

 

Het aan de oostkust gelegen Santiago staat namelijk bekend als de "zwartste en vrolijkste" en meest Caraïbische stad van Cuba. 

 

Alles verloopt hier veel gemoedelijker dan in het jachtige Havana. De mensen zijn er zeer gastvrij, open en behulpzaam.  Er wordt ook gezegd dan enkel de Santiagueros de kunst van het dansen en zingen als geen ander verstaan. 

 

De stad werkt op veel toeristen als een magneet, die zijn bezoekers op mysterieuze wijze aan zich bindt. De stad biedt toeristen ontelbaar veel bezienswaardigheden  waaronder : oude kerken en stadspaleizen, pittoreske steegjes en pleinen, een dierentuin, een beroemde kazerne, een levendige haven en tal van musea.

melia-santiago-de-cuba.jpg

Melia Santiago

****

Image by Jessica Knowlden
Image by Will Jephcott

Dag 12 - Dag 13: Baracoa

Baracoa ligt verborgen tussen torenhoge bergen aan de ene kant en de glinsterende Atlantische oceaan aan de andere kant. Het is Cuba's meest oostelijke en oudste stad.

 

De spectaculaire stranden van het gebied trekken bezoekers van over de hele wereld aan maar de stad zelf vindt zijn aantrekkingskracht in de unieke traditionele cultuur en typerende lokale 'cuisine'.

 

De beroemdste attractie van de stad is de kenmerkende aambeeldvormige Yunque-berg, die uitstekende wandelmogelijkheden biedt evenals een prachtig uitzicht over de stad en de baai.

 

Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de machtige Toa rivier met zijn stroomversnellingen en mooie watervallen, de mooie boulevard en een selectie van musea waaronder het populaire stedelijke museum dat een indrukwekkend historisch fort herbergt.

unnamed.jpg

El Castillo

***

Dag 14 - Dag 15: Guardalavaca

Van de talloze idyllische stranden aan de noordkust van de provincie Holguin, is Guardalavaca de bekendste.

 

Deze badplaats biedt leuke mogelijkheden om te zonnen, zwemmen, zeilen en duiken. U vindt een handvol charmante hotels, restaurants en nachtclubs. 

 

Bezoekers kunnen hier kajakken, zeilen, waterskiën, kiteboarden en catamarancruises boeken. De oceaan is ideaal om te zwemmen, en er zijn uitstekende snorkel- en duikplekken in de buurt. Landelijke activiteiten omvatten paardrijden, het verkennen van de mooie kleine afgelegen baaien in de omgeving en een bezoek aan het indrukwekkende aquarium van Bahía de Naranjo.

paradisus-rio-de-oro_150638211220.jpg

Rio De Oro

****(*)

Image by Ioana Mohanu
Image by Florian Wehde

Dag 16 - Dag 17: Havana

Na het ontbijt is er een transfer voorzien die je van Guardalavaca naar Holguin brengt.

 

Met een binnenvlucht vlieg je vanuit Holguin terug naar Havana. Met een transfer wordt je van de luchthaven naar uw hotel in Havana gebracht, waar je de laatste nacht zal verbijven.

85221091.jpg

Parque Central

****(*)