LogoWit.png

De flair van Oost- Canada

Een Montana classic tour

  • Zorgeloos reizen - Wij voorzien alles 

  • U wordt 24/7 bijgestaan door onze Canadese partner

  • Montana is lid van het garantiefonds

Is deze voorbeeldreis niet 100% wat u wenst?

Dan doen wij voor u de nodige aanpassingen

 

Dag 1 - dag 2: Toronto

Toronto, de hoofdstad van Ontario, is een levendige, multiculturele stad met een ongelooflijk scala aan attracties en evenementen. Misschien wel het bekendste monument is de wereldberoemde CN Tower, een nationaal icoon en een van de hoogste gebouwen ter wereld.

 

Bezoekers racen per lift op 58 seconden naar de top en genieten vervolgens van een 360 graden uitzicht op de stad vanuit het verfijnde dakrestaurant. Bezoekers van Toronto kunnen kunstwerken ontdekken alsook  boetieks, galerijen, theaters, cafés en luxe boetieks op Bloor Street of in Eaton's Centre, enz. 

247267582.jpg

Holiday Inn Downtown

****

Image by Jochem Raat
1200x420_Kingston.png

 

Dag 3: Kingston

Kingston is idyllisch gelegen aan de noordkust van Lake Ontario en ligt aan de monding van de rivieren St. Lawrence en Catarqui. Het is een kleine stad die ooit diende als hoofdstad van Canada.

 

Deze aantrekkelijke historische stad heeft een scala aan prachtige oude gebouwen, kerken en 19e-eeuwse vestingwerken, evenals een aantal levendige wijken bekend om hun trendy restaurants, kunstgalerijen en een bruisend nachtleven.

 

Must-see attracties zijn onder meer: het huis en de tuinen van het Bellevue House National Historic Site (ter herdenking van de eerste premier van Canada, Sir John A. Macdonald) en Fort Henry, dat werd gebouwd in de 19e eeuw en regelmatig militaire demonstraties houdt.

4158078.jpg

Ambassador Hotel 

***

 

Dag 4 - dag 5: Montreal

Montreal, de grootste stad in de provincie Quebec in Canada, ligt op een eiland in de Saint Lawrence-rivier en is beroemd om zijn kunst, design en fantastische keuken. Wandel door de geplaveide straten van het oude Montreal met pronkgebouwen zoals de Basilique Notre-Dame die zijn gasten verbijstert met zijn prachtige koepels. Fijnproevers genieten van sensationeel Canadees eten met onweerstaanbare patisserieën en oude Joodse delicatessenwinkels.

 

Maar u vindt hier ook hipsterbars die de hele nacht spectaculaire smaken serveren. Kunst en design siert de stad, van sensationele rauwe straatkunst tot chique, moderne galerijen. Met ongeveer 250 theater- en dansgezelschappen en meer dan 90 festivals stroomt Montreal over van de kunst. Verken de stad door de Mount Royal te beklimmen of fiets langs de pittoreske rivierpaden op een stadsfiets.

80101904.jpg

Le Nouvel Hotel 

****

Image by Matthias Mullie
Image by Shawn Lee

 

Dag 6 - dag 7: Quebec stad

Dompel jezelf onder in een stad die vaak wordt vergeleken met een Europees dorp maar met duidelijke Canadese trekken. U kan hier Koninklijk slapen in het Fairmont Chateau Frontenac die de skyline van Québec City definieert of u kan avontuurlijk slapen in een hotel gemaakt van ijs.

 

De lokale bevolking viert de winter, en jij ook, of je nu lekker in je wanten en jas blijft, of je met een badpak aan de jaarlijkse 'ijszwem' deelneemt. Hier is veel te doen en veel te zien. 

hotel-clarendon.jpg

Clarendon hotel

****

 

Dag 8 - dag 9: Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada gelegen in Ontario, aan de grens van Quebec. Het is een dynamische stad met meer dan een miljoen inwoners. 

 

Een stad waar je Engels en Frans op straat hoort, waar u het trotse erfgoed van Canada kan ontdekken op indrukwekkende nationale locaties en beroemde bezienswaardigheden, waaronder het Rideau Canal (een UNESCO-werelderfgoed), Parliament Hill en nationale attracties. Het is een stad met een rijke cultuur, met musea en galerieën van wereldklasse met prachtige nationale collecties en speciale tentoonstellingen uit Canada en de rest van de wereld.

4366058.jpg

Capital Hill hotel

***

Image by Chelsey Faucher
08da0fa3-1249-445f-9b67-c59bc9256242.jpe

 

Dag 10 - dag 11: Haliburton

De Haliburton Highlands, ook bekend als eenvoudig Haliburton County, is een spectaculair schilderachtig en landelijk gebied op slechts 2,5 uur ten oosten van Toronto. Deze populaire reisbestemming heeft meer dan 600 meren in het ruige landschap. Deze prachtige uitgestrekte wildernis is gekenmerkt door dichte bossen, bergen, rotswanden en prachtige grotten.

 

Dit is de ideale omgeving voor een verscheidenheid aan buitenactiviteiten zoals wandelen, langlaufen, hondensleeën en raften. Wie op zoek is naar een culturele ervaring, vindt een bloeiende kunst- en cultuurscène compleet met een scala aan musea, ateliers van kunstenaars, openbare en privégalerijen, festivals, theateraanbiedingen en concerten. Mis het Haliburton Forest and Wildlife Reserve niet. 

26514146.jpg

Algonquin Eco-Lodge

Dag 12 - dag 14: Niagara Falls

De stad Niagara Falls, gelegen aan de westelijke oever van de Niagara-rivier is de thuisbasis van een van 's werelds beroemdste toeristische attracties, de Niagara Falls.

 

De wereldberoemde waterval ligt langs de Amerikaans / Canadese grens en bestaat uit drie verschillende watervallen; de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Vang het beste uitzicht op de watervallen vanuit Queen Victoria Park, maak een boottocht onder de watervallen en in de mist, of maak een geheime reis achter de watervallen.

 

De kleine levendige stad Niagara Falls biedt bezoekers een scala aan andere activiteiten, waaronder; casino's en theaters, winkelen, golfen, zwemmen en uitstekend fietsen via paden langs de Niagara-kloof.

135127189.jpg

Ramada Niagara Falls

***

Image by Edward Koorey