LogoWit.png

Magisch Colombia

Een Montana classic tour

  • Zorgeloos reizen - Wij voorzien alles 

  • U wordt 24/7 bijgestaan door onze Colombiaanse partner

  • Montana is lid van het garantiefonds

Is deze voorbeeldreis niet 100% wat u wenst?

Dan doen wij voor u de nodige aanpassingen

 

Dag 1 - dag 3: Bogota

Bogotá werd ooit beschouwd als een gevaarlijke stad die je beter kan vermijden. Het stadsbestuur heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om van Bogotá een toeristische trekplijster te maken, en met succes. Bogotá hoort stilaan thuis in het rijtje van de Latijns-Amerikaanse hoogtepunten.

 

De metropool heeft een ware gedaantewisseling ondergaan. Zo heeft de stad een verbeterde beveiliging en veel  infrastructurele projecten. De stad staat gekend voor zijn sierlijke kerken, uitstekende musea, culturele evenementen en een bruisend nachtleven.

 

Bogotá is ook het politieke en financiële centrum van het land. Het is voor toeristen ook de uitvalsbasis om het land te verkennen. De meeste reizigers brengen hun tijd in of rond het historische ‘La Candelaria’ door. Dit is een aangename wijk van café’s, kerken en musea. 

 

Neem de tijd om door de historische gebieden te dwalen of te dineren in de charmante en authentieke café’s. Bogotá staat garant voor een fantastisch en verrijkend toeristisch avontuur.

34951813.jpg

Casa Deco

***

Image by Random Institute
Image by Shawn Appel

 

Dag 4 - dag 5: Armenia

Armenië  is een relatief kleine en rustige stad met een eigenzinnige charme. De stad vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van een gebied dat UNESCO in 2011 tot werelderfgoed heeft verklaard.

 

De regio wordt aanzien als  het koffie-landschap van Colombia. Deze regio is beroemd om zijn koffie- en bananenplantages, zijn schilderachtige boerderijtjes met terracotta daken en zijn pittoreske bergachtige landschappen bezaaid met een indrukwekkend scala aan culturele attracties, evenals een overvloed aan fascinerende planten- en dierenleven.

 

De stad zelf is natuurlijk een paradijs voor koffieliefhebbers met een aantal leuke coffeeshops,  themaparken en landgoederen ontworpen om bezoekers te informeren over hun koffiecultuur. 

194557792.jpg

Finca hotel La Tata

 

Dag 6 - dag 8: Medellin

20 jaar geleden was Medelin één van de meest gevaarlijke steden ter wereld.  Ondertussen is er heel wat veranderd.  De stad van Pablo Escobar was vooral in de 09ies de stad van de talrijke drugskartels maar aan zijn heerschappij kwam een einde en Colombia is strenger dan ooit en werkt meer dan ooit aan een nul tolerantie op drugs. Er is in Medelin ondertussen heel veel werk en moeite gestoken in het veilig maken van de stad en Medelin is voor hen nu een bewijs dat het anders kan.  Nu wordt Medelin omschreven als ‘the City of eternal spring’.  De stad van de eeuwige lente!

75538265.jpg

La Campana Boutique 

***

Image by Mike Swigunski
experience-in-santa-marta-colombia-by-ca

 

Dag 9 - dag 12: Santa Marta

Santa Marta is een stad aan de kust en is een populaire toeristische trekpleister. Zon, rum en lange zandstranden maken van Santa Marta de ideale plaats om eens lekker uit te rusten.  De stad staat bekend voor zijn groot aquarium en de hacienda waar Simón Bolívar stierf. Maar het stadje is voor de meeste toeristen gewoon de perfecte uitvalbasis naar andere bezienswaardigheden.

 

In het zuiden vindt u El Rodadero, een stijlvol beach resort. In het noorden vindt u Taganga, een gezellig vissersdropje. In het noord-oosten vindt u het prachtige Parque Nacional Tayrona. Santa Marta is ook de vertrekplaats voor een excursie naar Ciudad Perdida, een oude stad met veel charme en cultuur. 

16002897.jpg

Casa Verde

****

 

Dag 13 - dag 16: Cartagena

Cartagena is een sprookjesachtige stad van romantiek, legendes en pure schoonheid. De stad is een verslavende plek die u moet gezien hebben.

 

Verdwaal in het Cartageense doolhof van geplaveide straatjes, met enorme kleurrijke balkons en waar de prachtige kerken hun schaduw werpen op de gezellige pleintjes. 

 

Cartagena biedt een verscheidenheid aan restaurants en accommodaties voor alle smaken en budgeten. Deze stad staat vermeld op de UNESCO World Heritage site. 

252714525.jpg

NH Cartagena Royal

****

shutterstock_166723337 (1).jpg
Image by Jorge Gardner

 

Dag 17 - dag 18: Bogota

Zoals eerder beschreven

34951813.jpg

Casa Deco

***