LogoWit.png

Hoogtepunten van Nicaragua

Een Montana classic tour

  • Zorgeloos reizen - Wij voorzien alles 

  • U wordt 24/7 bijgestaan door onze Nicaraguaanse partner

  • Montana is lid van het garantiefonds

Is deze voorbeeldreis niet 100% wat u wenst?

Dan doen wij voor u de nodige aanpassingen

 

Dag 1: Managua

Managua is een dynamische regio met een breed scala aan interessante mogelijkheden voor elke avonturier. Het gebied is gelegen in het platteland aan de Stille Oceaan en is omringd door andere belangrijke steden zoals Granada, Masaya, Carazo, Leon, Matagalpa en Boaco. Het heeft een totale bevolking van ongeveer 2 miljoen mensen, de meeste van hen wonen in de hoofdstad Managua. Vanwege de rijke vulkanische grond doet men hier voornamelijk aan landbouw. Men oogst hier landbouwgewassen zoals maïs, bonen, koffie, rijst, suikerriet, sorghum, bananen, ananas, papaja, dragon fruit, enz.

Hoewel steden vaak niet zo aantrekkelijk zijn, is "Managua" toch wel een uitzondering. De stad biedt een uitgebreid scala aan activiteiten en bezienswaardigheden aan zoals: archeologische sites, een unieke en moderne kathedraal, monumenten, musea, ambachtelijke markten, vulkanische meren, winkelcentra, disco's , casino's, een bruisend nachtleven en internationale restaurants.

52745827.jpg

Camino Real

*****

00-managua-historique-et-culturelle-vill
leon-nicaragua-guide%2B%2Bthings-to-do_e

 

Dag 2 - dag 3: Leon

Leon is een van de meest fascinerende bestemmingen in de noordwestelijke regio van Nicaragua. Dit betoverende gebied wordt ook wel eens de 'vuurgordel' genoemd omwillen van het aantal vulkanen die zich in deze rego bevinden. 

De stranden in Leon zijn niet echt gekend bij het massatoerisme. Dit zorgt ervoor dat je in alle rust kan genieten van een zeer ontspannen sfeer met zicht op de stille oceaan. Je kan hier ook proeven van de lokale zeevruchten of genieten van de prachtige zonsondergang. Het platteland in deze regio is meer gekend omwille van zijn landbouwproducten zoals pinda's, suikerriet, bananen, cashewnoten, bakbananen en cassavas.

Als je doorheen de straten van Leon wandelt, merk je de spaanse invloed op deze regio. De prachtige koloniale en barokke kerken en de onlangs door UNESCO beschermde kathedraal van Leon zijn werkelijk prachtig. Leon is ook gekend voor zijn smalle straatjes, koloniale huizen en historische monumenten. Leon is een geweldige bestemming vol avontuur, met een rijke koloniale geschiedenis, fantastische vulkanen, levendige moderne geschiedenis, unieke gerechten en vooral warme mensen!

219280313.jpg

El Convento

****

 

Dag 4: Matagalpa

Deze regio is gelegen naast de Grote Rivier van Matagalpa en bevindt zich in een weelderig, groen landschap, waar reizigers tijd kunnen doorbrengen in de coffeeshops en 'juice-bars' van dit kleine stedelijke centrum. Oorspronkelijk was dit een inheems dorp van de Matagalpa-indianen.

82664302.jpg

Palmeras de Elim

***

Matagalpa-Nic.jpg
shutterstock_571973839.jpg

 

Dag 5 - dag 6: Granada

Granada is zonder twijfel een van de mooiste bestemmingen in Nicaragua . Het is een gebied met diverse mogelijkheden, attracties en activiteiten. Deze boeiende streek is gelegen in het zuidwestelijke deel van het land. Van november tot april kan je hier genieten van warm, tropisch weer. De rest van het jaar wordt de regio weelderig en groen vanwege het regenseizoen. De inwoners leven hier van verschillende productieve ambachten zoals landbouw, visserij, en sinds kort... het toerisme. De prachtige en imposante Mombacho vulkaan in het Nature Reserve is een onvergetelijke attractie. Dit schitterende nevelwoud verbergt een aantal unieke endemische soorten, zoals salamanders, orchideeën, vlinders en andere bijzondere soorten. Ook het "Zapatera" eiland en de "Isletas" zorgen voor een prachtige ervaring.

De charmante koloniale stad Granada werd opgericht in het begin van de zestiende eeuw door de Spaanse veroveraars. Deze stad heeft door de jaren heen zijn authenticiteit niet verloren. Je vind hier juwelen van gebouwen die nog steeds in hun oorspronkelijke staad zijn zoals het prachtige adobe gebouw, het stadhuis, de kathedraal, het bisschop paleis, de 'Social Club' en andere opmerkelijke constructies.

Vanwege de rijke vulkanische bodem is de regio van Granada perfect voor de teelt van maïs, bonen, rijst, suikerriet, bananen, papaja's, watermeloenen en andere essentiële producten. De lokale keuken is ook een fundamenteel onderdeel van deze regio. Je kan hier genieten van een heerlijke keuken. 

48723965.jpg

Plaza Colon

****

 

Dag 7 - dag 8: Ometepe

Dit natuurlijke juweel is het grootste vulkanische eiland in de wereld  in een zoetwatermeer. Ometepe (Nahuatl taal voor twee bergen), is een eiland met twee indrukwekkende vulkanen, "Concepcion" een impressionant hoge vulkaan met een hoogte van 1610 meter boven de zeespiegel en de prachtige "Maderas" vulkaan die bovenaan een kratermeer heeft. 

Er zijn ook een aantal boerderijen waar bakbananen, rijst, tabak, sesamzaad, en andere gewassen worden geteeld. Ometepe is een geweldige plek voor natuurliefhebbers. Je vindt hier apen, herten, leguanen, hagedissen en een groot aantal verschillende soorten vogels. Andere attracties zijn oa. de Playa Santo Domingo (het langste strand aan de oostkant van het eiland), Charco Verde (een natuurreservaat met een lagune vol mythen) en zo veel meer.

Ometepe Island is een prachtige bestemming om te wandelen, kajakken, fietsen, paardrijden, zwemmen en vooral een van de meest vriendelijke gemeenschappen in Nicaragua, de "Ometepinos".

244761378.jpg

Cabañas El Paraíso 

***

Image by Ivana Cajina