LogoWit.png

Impressie van Mexico

Een Montana classic tour

  • Zorgeloos reizen - Wij voorzien alles 

  • U wordt 24/7 bijgestaan door onze Mexicaanse partner

  • Montana is lid van het garantiefonds

Is deze voorbeeldreis niet 100% wat u wenst?

Dan doen wij voor u de nodige aanpassingen

 

Dag 1 - dag 3: Mexico Stad

Mexico-Stad is een van de grootste steden ter wereld. De stad strekt zich uit over de Vallei van Mexico.

 

Vroeger was dit de Azteekse stad Tenochtitlan. De komst van de Spanjaarden zorgde voor een afbraak van de toenmalige gebouwen al zijn er nog steeds enkele eeuwenoude grachten en ruïnes te vinden.

 

Ga naar het historische centrum voor een groot aantal architectonische en culturele attracties, waaronder de Plaza de la Constitucion, het Nationale Paleis, de Metropolitan Cathedral, de Templo Mayor, het Paleis voor Schone Kunsten en het prachtige Central Alameda Park. Topattracties zoals Chapultepec Castle, het Modern Art Museum en het National Museum of Anthropology zijn te vinden in Chapultepec Park.

54304109.jpg

Geneve Ciudad

****

Image by Bhargava Marripati
Image by Roman Lopez

 

Dag 4 - dag 5: Oaxaca

Deze regio van Mexico staat bekend om zijn diverse landschappen.

 

Bergtoppen, canyons, ongerepte stranden en tropische regenwouden vormen een vruchtbaar platform voor een rijke biodiversiteit.

 

Deze regio bevat zo'n 50% van alle plant- en diersoorten in Mexico.

 

Oaxaca City biedt een rijke koloniale charme en ligt op slechts negen kilometer van Monte Albán, een Maya-stad gesticht in 500 v.Chr.

 

Vakantiegangers trekken naar de Pacifische kust van Oaxaca omwille van de goede surfgelegenheden, de levendige vakantieoorden en de ongerepte kustlijn waar zeeschildpadden komen nestelen.

94213179.jpg

Oaxaca Real

****

 

Dag 6: Chiapas

Chiapas grenst aan Guatemala en de Stille Oceaan. Het is de zuidelijkste staat van Mexico en werkelijk prachtig. 

 

Deze mooie regio heeft bergachtige hooglanden, tropisch regenwoud, prachtige Spaanse koloniale steden, ongerepte stranden, adembenemende watervallen, een actieve vulkaan en nog steeds een Maya bevolking.

 

De indrukwekkende archeologische maya-sites van Chiapas zijn misschien wel de belangrijkste attractie. Verder vindt u hier ook nog de sites van Yaxchilán, Bonampak en Toniná.

 

Andere populaire attracties zijn de spectaculaire Agua Azul watervallen en de koloniale stad San Cristóbal de las Casas, die een prachtig oud stadscentrum  heeft.

193631318.jpg

La Ceiba

****

palenque-ruïnes-zuid-mexico-1424x1068.
mexico-chiapas-san-cristobal-de-las-casa

 

Dag 7 - dag 8: San Cristóbal de las Casas

San Cristobal de las Casas staat bekend als de culturele hoofdstad van Chiapas. Het is een oud Spaans koloniaal stadje in de hooglanden van Mexico.

 

De charmante stad is opgedeeld in verschillende wijken die elk de thuisbasis zijn van specifieke beroepen of gewoonten.

 

Als toerist kan u deze wijken gemakkelijk te voet verkennen en  zo de oude architectuur, ambachtelijke markten en rijke culturen in het gebied ontdekken. Een bezoek aan  de traditionele dorpen Tzotzil en Tzeltal is ook zeker de moeite waard.

28910050.jpg

Casa Mexicana

****

 

Dag 9 - dag 10: Palenque

De ruïnes van Palenque worden beschouwd als  de best bewaarde voorbeelden van de Maya-architectuur. Deze stad bereikte zijn hoogtepunt tussen 500 en 700 na Christus. Nadien geraakte de stad verloren in het regenwoud tot de herontdekking in 1746. In dit gebied vindt u honderden tempels en paleizen die werden gebouwd zonder de hulp van gereedschappen, wielen of dieren. Deze site staat vol met heilige cieba-bomen waarvan de Maya's dachten dat ze de onderwereld, de aarde en de hemelen met elkaar verbonden.

258055034.jpg

Chan Kah resort

****

Image by Guido HN
ua-campeche-mexico.jpg

 

Dag 11: Campeche

Toeristen zien Campeche vaak over het hoofd. Nochtans biedt dit schiereiland in Yucatan een overvloed aan verborgen schatten.

 

Ongerepte, verlaten stranden strekken zich uit over de kustlijn, de Lagune van Tereminos is een thuishaven voor enorm veel vogels en zeeleven. U kan hier een dag besteden in  de mangroven.

 

De stad Campeche  werd in 1540 gesticht door Spaanse conquistadores en behoort ondertussen tot werelderfgoed.

 

Net buiten de stad vindt u Edzna, een oude Maya-stad alsook de Maya-nederzettingen van Calakmul, Uxul en Xicalango.

203663579.jpg

Plaza Campeche

****

Dag 12: Merida

Deze prachtige koloniale stad is de hoofdstad van Yucatan. Merida werd gebouwd op de plaats van de oude Maya-stad T'ho, maar veel van de toenmalige Maya-piramides werden door de Spanjaarden neergehaald om plaats te maken voor de grote koloniale gebouwen die u vandaag ziet. De stad is het op een na grootste historische centrum in Mexico en heeft een groot aantal trendy musea, kunstgalerijen, restaurants en boetieks. Breng zeker een bezoek aan de beroemde Avenue Paseo de Montejo om de prachtige sculpturen te bewonderen.​

33364939.jpg

Casa del Balam

***

7b5e803b-f108-435b-8595-d8c2a47d41ed_lar
Image by Christina Warner

Dag 13 - dag 14: Chichen Itza

De beroemdste Maya site in Mexico.

 

Chichen Itza brengt bezoekers terug naar de 9e - 12e eeuw toen de oude stad zijn hoogtepunt kende.

 

Het is een van de grootste Maya-steden in Midden-Amerika. Op deze site vindt u o.a.  de Kukulkan-piramide en de heilige Cenote (een natuurlijke zoetwaterbron die 22 meter diep is en een belangrijke waterbron was voor de eerste kolonisten en boeren van de stad). 

 

De Kukulkan piramide, genaamd "El Castillo" (het kasteel), torent 30 meter boven de grond uit en diende ooit als een tempel voor de god Kukulkan.

190554828.jpg

Hacienda Chichen

*****