LogoWit.png

Hoogtepunten van Peru

Een Montana classic tour

  • Zorgeloos reizen - Wij voorzien alles 

  • U wordt 24/7 bijgestaan door onze Peruviaanse partner

  • Montana is lid van het garantiefonds

Is deze voorbeeldreis niet 100% wat u wenst?

Dan doen wij voor u de nodige aanpassingen

 

Dag 1 - dag 2: Lima

De hoofdstad van Peru is een fantastische stad om te bezoeken.

 

Er zijn tal van culturele bezienswaardigheden en prachtig bewaard gebleven architectuur die je kan ontdekken.

 

Lima werd in 1535 gesticht door de conquistador Francisco Pizarro en werd eerst 'City of Kings' genoemd - een bijbelse verwijzing naar de 'Three Wise Men of the East' - Nadien werd de naam veranderd door de Spaanse kolonialisten.

 

De belangrijkste historische gebouwen bevinden zich rond de Plaza Mayor. Het meest opvallende is het paleis, waar men nog steeds de wisseling van de wacht kan aanschouwen die wordt uitgevoerd door de Húsares de Junín.

 

De prachtige kathedraal en de verschillende kleine paleizen en koloniale balkons dragen zeker ook bij tot de  schoonheid van de stad.

 

Een ander hoogtepunt is het beroemde Larco Herrera-museum, waarin de millennialistische culturen worden beschreven die aan de Inca-beschaving voorafgingen en een onschatbare verzameling aan precolumbiaanse artefacten bevat.

104117471.jpg

Virreynal hotel

***

Image by Aarom Ore
Image by Megan Kotlus
209119061.jpg

Majestad Boutique

***

 

Dag 3: Arequipa

De prachtige stad Arequipa bevat een perfecte mix van oude architectonische schatten en moderne gebouwen. Het is ook bekend als 'The White City' - een bijnaam die voortkomt uit zijn talrijke witte gebouwen die een opvallend contrast vormen met het prachtige groene omliggende platteland.

 

Het is de meest elegante stad van Peru en de beste plek om te bezoeken als je een fijnproever bent op zoek naar goede eetgelegenheden, met een scala aan fantastische traditionele restaurants met pittige lokale specialiteiten zoals rocoto relleno, chupe de camarones en ocopa. 

 

Dag 4: Colca Canyon

De spectaculaire Colca-vallei staat bekend om zijn prachtige landschap met idyllische bergformaties en eeuwenoude Spaanse dorpjes waar vrouwen zich nog steeds kleden in traditionele kledij.

 

De bewoners van deze vallei zijn de afstammelingen van de  Cabana-Quechua en de Collagua, een pre-Inca stam die bekend staat om zijn indrukwekkende textielkunst en steensnijwerk.

 

Bezoek hier zeker  de verschillende koloniale kerken , doe paardentochten en condor-spottingexpedities.

97948012.jpg

Casa Andina

***

Image by Jean Vella
Image by Sandro Ayalo

 

Dag 5 - dag 6: Puno

Puno ligt aan de oevers van het glinsterende Titicacameer en wordt ook wel eens de 'folklore hoofdstad' van Peru genoemd.

 

De stad is gekend om zijn traditionele muziek en dans, en  een belangrijke regio voor landbouw en veeteelt (Voornamelijk lama's en alpaca's).

 

Bezienswaardigheden in deze stad zijn de historische kerk van San Pedro, de Amerikaanse Sixtijnse kapel en uiteraard het Titicacameer. Als je voldoende energie hebt, is het zeker de moeite waard om de 700 treden naar het Kuntur Wasi-uitkijkpunt te beklimmen. Het uitzicht is het waard!

3a02e99dc0fb5e1243302470c0d93bce.jpg

Qelqatani hotel

***

 

Dag 7 - dag 9: Cuzco

Cuzco werd door de Inca's de 'Navel van de Wereld' genoemd. Vandaag is Cuzco een stad die de koloniale Spaanse charme combineert met oudere, meer sobere overblijfselen van pre-Columbiaanse glorie. Men kan in de straten van de stad nog steeds de fundamenten van Inca-structuren zien.

 

De belangrijkste bezienswaardigheden van Cuzco zijn de sites uit de Inca en de koloniale tijd, zoals de Korikancha (de oude tempel van de zon), de Inca-straat van Loreto, de kathedraal, het Museum van de koloniale kunst, het archeologische park van Saqsaywaman, de nabijgelegen heiligdommen van Kenqo, en de site van Tambomachay.

hotel-san-agustin-plaza_15135407731.jpg

San Agustin Plaza

****

Image by Diego Solorzano
Image by Don Woods

 

Dag 10: Machu Picchu Pueblo

Machu Picchu Pueblo ligt hoog in de Andes en is een stadje aan een rivier. Het ligt in de nabijheid van de beroemde ruïnes van Machu Picchu.

 

Deze stad met prachtige bossen wordt omringd door torenhoge beboste kliffen en biedt een eindeloze reeks hotels, restaurants, markten en labyrintische straten.

 

Machu Picchu Pueblo, ook bekend als Aguas Calientes, is een uitstekende uitvalsbasis om de beroemde oude archeologische vindplaats Machu Picchu te verkennen.

 

Bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan andere activiteiten, waaronder: een ontspannende massage na een lange dag verkennen, een wandeling maken door het weelderige regenwoud tot aan de Mandor-watervallen, een avontuurlijke wandeling maken over de Putucusi-berg of genieten in de ontspannende thermale baden met de Andes als achtergrond.

31583930.jpg

Flowers House

Dag 11 - dag 12: Cuzco

Zoals eerder beschreven

hotel-san-agustin-plaza_15135407731.jpg

San Agustin Plaza

****

Image by Javier Nuñez
Image by Dan Gold

Dag 13 - dag 14: Lima

Zoals eerder beschreven

91774745.jpg

JW Marriott Hotel

*****