LogoWit.png

Costa Rica Classic

Een Montana classic tour

  • Zorgeloos reizen - Wij voorzien alles 

  • U wordt 24/7 bijgestaan door onze Costa Ricaanse partner

  • Montana is lid van het garantiefonds

Is deze voorbeeldreis niet 100% wat u wenst?

Dan doen wij voor u de nodige aanpassingen

 

Dag 1: San Jose

San Jose, door de locals gekend als 'Chepe', ligt in het hart van Costa Rica en is de woonplaats van bijna twee derde van de bevolking van dit land. De stad heeft weinig gebouwen die ouder zijn dan 100 jaar oud en is daarom best wel een moderne stad.  Maar vergis u niet, San Jose heeft  een aanzienlijke hoeveelheid cultuur, kunst en geschiedenis  om te ontdekken. San Jose is een eclectische stad die wacht om ontdekt te worden.

249109273.jpg

Aurola Holiday Inn

*****

san-jose-costa-rica-aerial-city-skyline.
Image by Etienne Delorieux

 

Dag 2 - dag 3: Tortuguero

Tortuguero grenst aan het Tortuguero National Park en aan de prachtige Caribische kust van Costa Rica.  Het ligt in het midden van tropische regenwoud, prachtige rivieren en ongerepte stranden. In dit gebied kan u een 'once in a lifetime' experience aanschouwen... Hoe baby-schildpadden hun eerste tocht van het strand naar de zee maken. In het Tortuguero National Park, vindt u meer dan 300 soorten vogels en een zeer diverse flora en fauna . Andere populaire activiteiten zijn onder andere: wandelen, sportvissen, boottochten, canopy tours en kajakken. Bezoek ook zeker het nabijgelegen natuurreservaat Barra del Colorado, de Cariari National Wetlands en het Turtle Museum.

41167514.jpg

Mawama Lodge

****

Dag 4 - dag 6: La Fortuna

La Fortuna is zonder twijfel nog steeds een van Costa Rica's meest populaire toeristische bestemmingen. Hoewel de vulkaan Arenal niet meer actief was sinds 2010, is de vulkaan nog steeds adembenemend mooi. 

 

De stad La Fortuna ligt rustig, omringd door bergen en het prachtige 30 kilometer lange 'Lake Arenal'. Je kan hier aan veel interessante activiteiten deelnemen zoals ontspannen in de vele warmwaterbronnen, wandelen door koude lava velden in het Arenal National Park, een avontuurlijke wandeling over de Arenal bruggen, vogelspotten, mountainbiken, paardrijden, raften, een bezoek aan de Venado grotten, wandelen of paardrijden naar de La Fortuna waterval, een spannende canopy tour, of een boottocht door de Caño Negro reserve waar je krokodillen, apen, luiaards en vogels kan spotten.

 

Lake Arenal is een andere toeristische goudmijn. Geniet van een rustige boottocht en - als het weer het toelaat - een prachtig uitzicht op het pittoreske landschap.

34200149.jpg

Arenal Springs 

****

Image by Etienne Delorieux
Image by Ben Ostrower

 

Dag 7 - dag 8: Monteverde

Monteverde staat bekend als het 'Bos in de Wolken' en is een van de belangrijkste natuurgebieden van Costa Rica. Het gebied telt 6 verschillende ecologische zones met adembenemende flora en fauna.

 

De idyllische wandelpaden doorkruisen dit bergachtige reservaat terwijl een netwerk van hangbruggen boven de toppen van de bomen hangt. Beide bieden bezoekers de kans om de verbazingwekkende biodiversiteit te ervaren.

 

In dit park leven o.a. jaguars, ocelots, grote hoeveelheid vogels, enz. Het botanisch aanbod varieert van bossen en regenwouden, tot prachtige orchideeën, varens en mossen.

209135459.jpg

Poco a Poco

 

Dag 9 - dag 12: Manuel Antonio

Deze bekende strandbestemming bevindt zich op 150 kilometer ten zuiden van Puntarenas. Dit gebied vergaarde zijn bekendheid omwille van het Manuel Antonio Nationaal Park met zijn prachtige, ruwe stranden. Het is een van de meest bezochte parken in Costa Rica en beschermt een zeer groot stuk regenwoud. Hier kan je dan ook bedreigde fauna en flora aantreffen.  Nabij het park vormen enkele hotels, restaurants en souvenirshops  het kleine dorpje van Manuel Antonio. De grote stad in dit gebied is Quepos en bevindt zich op 6 kilometer ten noorden van Manuel Antonio. De weg die dit dorp met de stad verbindt, bestaat uit heuvels en prachtige stukken onaangetast regenwoud. De meeste goede hotels bevinden zich eveneens op deze weg.  Quepos was vroeger een klein vissersstadje maar werd ondertussen een echte toeristische trekpleister. 

30875798.jpg

Costa Verde

***

Image by Josué Barboza