LogoWit.png

Costa Rica Deluxe

Een Montana classic tour

  • Zorgeloos reizen - Wij voorzien alles 

  • U wordt 24/7 bijgestaan door onze Costa Ricaanse partner

  • Montana is lid van het garantiefonds

Is deze voorbeeldreis niet 100% wat u wenst?

Dan doen wij voor u de nodige aanpassingen

 

Dag 1: San Jose

San Jose, door de locals gekend als 'Chepe', ligt in het hart van Costa Rica en is de woonplaats van bijna twee derde van de bevolking van dit land. De stad heeft weinig gebouwen die ouder zijn dan 100 jaar oud en is daarom best wel een moderne stad.  Maar vergis u niet, San Jose heeft  een aanzienlijke hoeveelheid cultuur, kunst en geschiedenis  om te ontdekken. San Jose is een eclectische stad die wacht om ontdekt te worden.

152835103.jpg

Gran Hotel Curio

*****

san-jose-costa-rica-aerial-city-skyline.
Corcovado-National-Park3-Costa-Rica-2.jp

 

Dag 2 - dag 4: Corcovado NP

Corcovado National Park is een van Costa Rica's belangrijkste ecologische gebieden. Het werd ooit door National Geographic beschreven als ‘de meest biologische plek op aarde’. Dit rijke ecosysteem strekt zich uit langs de zuidelijke Pacifische kust en omvat prachtige oceaanbaaien, tropisch regenwoud vol met leven, het grootste moerasgebied van Midden-Amerika en het grootste mangrovebos van het land. U vindt hier talloze exotische dieren zoals jaguars, ocelots, tapirs, rode ara's, quetzals en boomkikkers. Natuur- en avontuurliefhebbers kunnen genieten van een scala aan buitenactiviteiten, waaronder wildlife spotten, vissen, surfen en trektochten in de jungle.

costa-rica-resort-pool-2.jpg

Casa corcovado

Jungle lodge

Dag 5 - dag 6: Bajos del Toro

In de afgelegen vulkanische bergen ten noorden van de centrale vallei van Costa Rica, vindt u het kleine stadje Bajos del Toro. Dit is een ideale locatie voor natuurliefhebbers, wandelaars en vogelliefhebbers. De stad ligt aan de voet van de torenhoge Poas-vulkaan en wordt omgeven door een aantal beschermde natuurgebieden, waaronder het Poas Volcano National Park, Juan Castro Blanco National Park en het Bosque de Paz Rain / Cloud Forest Biological Reserve. Het klimaat in dit gebied is typisch nat, wat zorgt voor prachtig weelderige vegetatie, evenals prachtige watervallen, beekjes en poelen. Deze spectaculaire natuurlijke omgeving biedt volop gelegenheid voor avontuur. U kan hier forelvissen, paardrijden, raften op de rivier, mountainbiken, wandelen over ruige bergpaden of vliegen over de bomen tijdens een zipline-tour. Mis de indrukwekkende Cataratas del Toro-waterval niet, die 100 meter in een uitgestorven vulkanische krater valt

18142681.jpg

El Silencio Lodge

****

Catarata-del-Toro-1024x680_edited.jpg
Image by Ben Ostrower

 

Dag 7 - dag 9: La Fortuna

Het Arenal nationaal park ligt in het centrum van Costa Rica, in het 'Arenal Tilaran Conservation Area'.  Het park herbergt zo'n 850 vogelsoorten en een reeks exotische dieren zoals kapucijnaapjes, papegaaislangen, jaguars en herten. Vanuit het park heeft u een prachtig zicht op de magnifieke Arenal-vulkaan en de Chato-vulkaan. Ervaar deze idyllische regio al wandelend door lavavelden en regenwouden terwijl u vogels en dieren kan spotten en een duik kan nemen in de warmwaterbronnen.

209135459.jpg

Arenal Springs

****

 

Dag 10 - dag 14: Gulf of Papagayo

Aan de noordelijke Pacifische kust van Costa Rica, net ten noorden van Playa Panama, ligt de prachtige ongetemde Golf van Papagayo. Dit uitgestrekte natuurgebied staat bekend om zijn spectaculaire uitzichten, zijn uitstekende mogelijkheden om vogels te spotten, zijn indrukwekkende scala aan exclusieve luxe resorts en zijn prachtige, met palmen omzoomde, poederwitte stranden. De Golf van Papagayo is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers die de prachtige nationale parken van Guanacaste willen verkennen of die gewoon willen ontspannen met een cocktail in de hand op een van de meest idyllische gebieden van de wereld. 

77028123.jpg

El Mangroove

*****

feature_fhamgw.jpg